Представляю вашій увазі флягу Народної Армії Німецької Демократичної Республіки, яка вже давно стала історією. Маю на увазі і флягу, і Народну Армію, і саму НДР.

Загальні розміри фляги:
- висота 22,5 см
- ширина 12 см
- товщина 6,5 см
- об'єм 650 мл
Як бачимо, по довжині вона трошки більша за стандартну фляжку совітського бійця, але за шириною і товщиною буде менша. Але, її найбільша перевага, це вага. Порожня важить усього 232 грами. Це досягається за рахунок використання матеріалів, замість алюмінію, ця фляга виготовлена з пластмаси, так само як і кришка. На деяких сайтах прочитав, що кришка виготовлена з алюмінію. Можливо, були і таки варіанти. Але на моїй точно пластмаса.

Зверху на флязі закріплено алюмінієвий стакан -

об'ємом 230 мілілітрів.
Кріпиться він спеціальним ремінцем, який інтегрований з петлею для носіння. Усе дуже файно продумано, одягати і знімати флягу з поясу можна не розстібаючи сам пояс.

На флязі є чохол, який легко знімається. Виконаний у традиційному для НА НДР камуфляжі - штрихами, та підшитий тканиною, щось на зразок флісу, який виконує функцію термосу - зберігає тепло або прохолоду (кому що потрібно

) -

У цьому стакані вже неодноразово кип'ятилася вода на бундесверівській спиртовій горілці. Однієї таблетки вистачає з "головою". Один мінус, це дуже нагріваються ручки. Але, за допомогою підручних засобів - палички, ножа, у крайньому випадку, тактичних рукавичок, він знімається з вогню, трохи охолоджується, і можна вже брати голими руками.
Нікого не агітую, можливо є набагато кращі фляги. Впевнений, що є. Я просто написав про те, що в мене є.
Особисто я флягою задоволений. Придбав її майже 10 років тому, і нарешті їй знайшлося справжнє застосування.
Дякую за увагу, із задоволенням відповім на можливі запитання.